Trkačko udruženje RCN

PHONE:           064 199 37 81

E-MAIL:           runningclubnis@gmail.com

ADDRESS:      Jovana Ristića 11/40, Niš

Prijavi se za novosti

Image Alt

Running Club Niš

COMPRESSPORT

Još jedna lepa vest za članove RCN-a! Ostvarena je saradnja Trkačkog udruženja RCN  i „Marnik Run doo“, generalnog distributera kompresione opreme COMPRESSPORT ltd Switzerland za teritoriju Republike Srbije.

Strast i posvećenost  trčanju i prirodi stvorili su Marnik Run doo.

Specijalizovana internet prodavnica nudi sportsku kompresionu opremu, kao i druge proizvode koji će vam omogućiti ugodan boravak u prirodi, bilo da ste profesionalni sportista ili rekreativac. 

www.marnikrun.rs 

COMPRESSPORT® je brend rođen u Švajcarskoj iz želje da na tržištu ponudi  kompresionu sportsku opremu  visokih performansi. Osnovan je 2008. godine, kada je lansiran prvi R2 CALF (kompresa za listove) na Ironman NICE i danas je prisutan u preko 90 zemalja širom sveta.To nije samo komercijalna pokrivenost, nego više istinski sportski i zajednički duh koji je rastao i objedinio zajednicu širom sveta.

COMPRESSPORT® veruje da su sport, interakcija sa prirodom, kao i težnja za stalnim usavršavanjem, najbolje univerzalne discipline i vrednosti. 

U tom smislu se vodi računa da se izađe sa ponudom proizvoda koji se mogu prilagoditi svakom podneblju, svim senzibilitetima, kao i individualnim mogućnostima.

KOME SU NAMENJENI PROIZVODI COMPRESSPORTA?

REKREATIVCIMA. Onima koji su puni dobrih namera i želje da se vrate u formu, ali im nedostaje snaga i trening.  Za iskusne, željne da pomere svoje lične granice bez povreda, ali i one koji nemaju vremena za kvalitetan oporavak.

PROFESIONALCIMA. Onima koji rade duge treninge sa jakim intervalima, što za posledicu ima veliki stres i zamor mišića.Onima  koji žele da pobede, gde nema mesta za povrede, grčeve ili bolove. Onima sa back-to-back ​​treninzima sa kratkim periodima oporavka i puno putovanja.

I rekreativcima i  profesionalcima, bez obzira na to da li je sport za vas hobi ili želite kvalitetnu podršku za vašu sledeću Ultra-Trail trku u Himalajima, Istri, Staroj planini…

Kompresija – kako, zašto?

Naučno dokazivanje efektivnosti proizvoda daje racionalno objašnjenje apstraktnom osećaju. Osećam se jače, imam manje bolova i grčeva, guram svoje granice … Da, ali zašto i kako?

Stoga je i jedan od ciljeva COMPRESSPORT®-a  da statistički kvantifikuje dodatnu vrednost svakom sportisti koji želi da nam veruje.

U saradnji sa Univerzitetetom u Besancon (Francuska) imamo  direktan pristup EPSI (European Platform For Sport Innovation) platformi.  Evropska platforma za sportske inovacije je organizacija koja se fokusira na inovacije u oblastima fizičke aktivnosti, sporta i zdravlja. Ona omogućava merenja i naučnu validaciju korišćenja proizvoda COMPRESSPORT.Laktati, protok krvi, ventilacija, mišićne vibracije, snabdevenost kiseonikom, itd. neki su od desetina kriterijuma koji se mogu objektivizovati i meriti u uslovima trke tj. fizičke aktivnosti, ali i pre i posle nje.

Pre aktivnosti

Nošenje kompresione opreme pre trke ili treninga potpomaže proces zagrevanja mišića i time smanjuje mogućnost povrede. Povećanjem spoljašnjeg pritiska, kompresiona oprema poboljšava protok krvi ka srcu (stiskanje paste za zube). Time se poboljšava ukupna cirkulacija krvi u telu, ubrzava dotok kiseonika do mišića, a sportisti imaju potpuni osećaj lakoće i svežine u ekstremitetima.

Za vreme aktivnosti

Kompresiona oprema COMPRESSPORT® tokom fizičke aktivnosti smanjuje mišićne vibracije.  Ograničavanjem ovih vibracija, smanjuje se oštećenje, odlaže zamor i sprečava naknadno oticanje mišića. Adekvatna potpora smanjuje stres na zglobove i tetive. Smanjuje se rizik upale tetiva (tendenitis), potkolenica (chin splits), kao i ukupne muskulature. Poboljšava se sveukupno držanje tela.

Nakon aktivnosti

Nakon fizičke aktivnosti, kompresija kroz bolju cirkulaciju povećava zalihe kiseonika. To omogućava bržu eliminaciju toksina i hemijskih nusproizvoda iz muskulature. Smanjuje se sekundarna oštećenja mišića, upale i oticanje. Posledično, poboljšavaju se performanse u kasnijim fizičkim aktivnostima.

Ponosni smo na sve veću COMPRESSPORT® porodicu profesionalnih sportista i amatera koji ostaju sa nama i time potvrđuju kvalitet naših proizvoda.

Post a Comment