Trkačko udruženje RCN

PHONE:           064 199 37 81

E-MAIL:           runningclubnis@gmail.com

ADDRESS:      Jovana Ristića 11/40, Niš

Prijavi se za novosti

Image Alt

Running Club Niš

Markiranje pešačko-biciklističke staze

  • pravac: StopShop – Brzi Brod
  • dužina: 2000 metara

Ono što možeš izmeriti, možeš i unaprediti! 

Jedna od najprometnijih pešačko-biciklističkih staza Stop Shop – Brzi Brod, u poslednjih par godina postala je popularna destinacija za šetnju, trčanje, biciklizam i ostale sportove koji zahtevaju kvalitetnu rutu i bezbedno okruženje. Od dece koja savladavaju prve korake, do onih koji uče da sami voze dvotočkaša… od lagane šetnje do brzih roleraša, biciklista i trkača, svi imaju isti cilj – da budu bolji nego što su bili juče! 

Kao udruženje koje veruje da su jednostavna rešenja često i najefikasnija, početkom oktobra 2021, Trkačko udruženje RCN obratilo se resoru komunalnih preduzeća grada Niša, na čijem je čelu Miroslav Đokić, sa predlogom i molbom da se za potrebe rekreativaca i sportista koji koriste navedenu trasu za svoje sportske aktivnosti markira taj deo staze.

Obratili smo se sa molbom da se odabrana deonica obeleži linijama i brojevima na svakih 100 metara u ukupnoj dužini od 2000 metara, što će omogućiti svima da na toj lokaciji precizno izmere svoju brzinu, snagu i izdržljivost i, što je još bitnije, svakog narednog puta daju sebi cilj koji će ih motivisati da pretrče svoj prvi kilometar, dva ili pet, budu brži nego što su bili juče, ili pređu bar još 100m na biciklu bez pomoćnih točkova.

Odogovor smo dobili već posle par nedelja i 26. oktobra, posle definisanja tačnih parametara na samoj stazi, krenulo se u realizaciju.

S ponosom vas obaveštavamo da smo uz podršku grada Niša realizovali skroman ali za sve naše građane važan projekat. Verujemo da će naš grad i dalje biti prva i prava podrška i da ćemo zajedno imati još puno projekata korisnih za sport, zdravlje i blagostanje naših sugrađana. 

Predsednik

Trkačkog udruženja RCN

Đorđe Anđelković